Vi vässar våra smaksättning

Matintresset har aldrig varit större hos gemene man. Varje dag ges en kokbok ut. Vi som professionella matlagare måste självklart uppdatera oss och bli ännu bättre för att överträffa förväntningarna hos våra matgäster. Förutom valmöjlighet i restaurangen är valet av maträtter och smaksättningen superviktig. Nya spännande smaker och kombinationer finns i oändlighet. Här får våra kockar studera ett annat proffs och smaka på resultatet. Vi åkte hem fyllda av ny inspiration.

Klättrat i ranking

Vi vill givetvis ha nöjda matgäster, men hur vet vi om de är det ? Inom vård och omsorg får vi hjälp varje år med att ta reda på det. Bland Sveriges 261 kommuner låg vi år 2011 på 154: plats, inte alls bra. Förra året låg vi på 14:e plats !! Det är verkligen en klättring som är värd att berätta om. Resultatet kan vi tacka alla på Skogslidens kök för. Bra jobbat. Detta året satsar vi på att vara bland 10 i topp.
 

Inspiration för kockar

 
Alla behöver ibland få lite nya kunskaper, idéer och inspiration. Tre av våra kockar inom Båstads kommunrestauranger fick åka till Tareq Taylors Kockeria i Malmö en heldag. Dessutom fanns möjlighet att snacka med andra kockar och utbyta erfarenheter. Arbetsglädjen är på topp efter en sådan dag.

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.