Mysigt i skolmatsalen

Den här årstiden är det många som gnäller ganska mycket över mörkret. Det är mörkt på morgonen när vi går till skolan eller jobbet och det är mörkt när vi går hem. Därför tänder vi ljus i skolmatsalarna och dekorerar med julsaker för att den riktiga julstämningen ska infinna sig. Vi vill skapa en hög mysfaktor helt enkelt.

Nybakat bröd

Doften av nybakat bröd är oslagbar. Tror att de flesta tycker så. I skolan vill vi sprida den underbara doften så att alla längtar till dagens lunch. Minst varje vecka kan eleverna här på Strandängskolan frossa i olika sorters matbröd till dagens soppa.

Friends mot mobbning

I november månad visar vi aktivt att vi stödjer organisationen Friends. Det är en icke vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. I skolans matsal vill vi bidra till att alla känner sig trygga. Citat från organisationens kampanj:
"Hej" är ett enkelt ord men betyder så mycket - speciellt för den som inte får ett "hej" så ofta. Slösa gärna med "hejet", slut citat.

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.