Matglädje

Nu satsar vi på ännu mera matglädje på kommunens vårdboenden. Först ut blir samtliga demensavdelningar. De boende ska få extra guldkant på tillvaron genom att få ännu mer positiva upplevelser vid måltiderna.
Den 7 oktober får vi alla som jobbar med detta en inspirationsdag med föreläsning, goda exempel och goda mellanmål. Vällagad och god mat varje dag är grunden för att vi ska lyckas. Här är det Thomas Drejing och Charlotte Högman som provsmakar dagens rätter.

Äta ute

Tiden i skolan är schemalagd och höstterminen kan verka lång och jobbig. En dag i terminens första vecka bjöds eleverna på Strandängskolan en lunchmåltid ute. Det blev wokad kyckling och fruktdryck. Fint väder och cool musik i högtalarna gjorde att den dagen blev en succé. Hela denna happening var vinsten för att eleverna kastade minst mat i svinntävlingen. Fortsättning följer.

Nytt läsår

Skolstart är förknippat med olika känslor och förväntningar. För de flesta är det roligt och spännande. Kanske nya kompisar, nya lärare eller till och med ny skola. Ett som vi säkert vet, alla vi som jobbar med skolmåltiderna, är att första veckan efter loven måste vi laga extra mycket mat. Då äts det med ännu större aptit än annars. Vi tolkar det som att eleverna längtat efter maten i skolan. Det är ju positivt.

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.