Lyckad julfest

På Skogslidens vårdboende var det riktig julfest igår eftermiddag. Kökspersonalen dukade upp ett dignande julbord som heter duga, med allt som hör till. I flera dagar har alla i köket förberett så att ingen behöver sakna något. Det allra mesta hemlagat förstås, även sillen. Övriga hade pyntat för att få den rätta julstämningen. Det var en fest med mycket god mat och dryck, musik och trivsamt umgänge som gästerna sent kommer att glömma.

Nobelmiddag

Idag var det full aktivitet på Östra Karup skola. Rektor, lärare och elever ville fira Nobeldagen genom att anordna en egen fin middag. Många på skolan har varit involverade i förberedelserna. Lärare agerade serveringspersonal. Maten krävde givetvis mycket planering. Skolans nobelmatråd hade önskat:
Förrätt: Salladssymfoni med vinaigrette
Varmrätt: Varmrökt lax med sparris kall örtsås ärter och kokt potatis
Dessert: Chokladmousse toppad med hallon och chokladgarnityr
Dryck: Äpplecider

Spännande mat till seniorerna

Våra matgäster på kommunens vårdboenden och de som köper mat hem till eget boende ser måltiden som dagens höjdpunkt. Det är vi glada för och därför ser vi till att servera riktigt god och vällagad mat. Mat som äldre känner igen går hem, men ibland blir det uppskattat med lite nya smaker. Vad sägs om en kokospanerad torsk serverad med en symfoni av bönor, tomat och paprika i olika färger. Supergott !

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.