Roligt jobb

Att vara kock i vår verksamhet är ett roligt jobb. Med rätt kunskap och färska råvaror i fina kök, då blir resultatet bra. Dessutom kan matgästerna ge feedback direkt till kocken. Oftast väldigt glada elever som ger massor med beröm. Då är det kul på jobbet. Här ses Davor syna den färska laxen så inget ben sitter kvar.

Mårten Gås

Idag är det Mårtens afton och det dukas för fest på kommunens vårdboenden. En gourmethögtid för många skåningar. Självklart serveras det svartsoppa och nystekt gås med goda tillbehör till alla inom kommunens vård och omsorg inklusive dem som får mat hem via hemtjänsten. Skogslidens kockar har tillagat delikatesserna. Fantastiskt gott, jag har själv provsmakat.

Också en favorit

Visste du att potatisbullar tillhör en av favoriträtterna i skolan ? Potatis är ju en helt underbar råvara. Så mycket gott vi kan göra med den. Dessutom är den närodlad. Den färska på försommaren ska givetvis ätas naturell som primör men resten av året är varianterna oändliga.

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.