Hembakat

Alla äldre på kommunens vårdboenden och de som får maten hem via hemvården i Båstads kommun är lyckligt lottade som får hembakat färskt bröd till soppan. Vi hoppas att doften sitter kvar ända fram till matbordet. Doften och smaken av nybakat bröd är oslagbar. Här är det Gun på Skogslidens kök som visar de fina bullarna som hon och hennes kollegor bakat på morgonen och som ska skickas ut till alla. Underbart gott.

Pigg och frisk av rödbetor.

Den här årstiden drabbas många av trötthet och infektioner. Då är det extra viktigt att tänka på vad vi äter. Det bidrar till att vi mår bra. En god rotfrukt som många glömmer är rödbetan. I den finns en blandning av mineralämnen som gör dig motståndskraftig mot infektioner. Vi bjuder på den i våra salladsbufféer. Prova hemma att ugnsrosta den och ät den varm eller kall med lite salt och örter. Gott, vackert och nyttigt !

Kungen av grönsaker

Broccoli är en underskattad grönsak. Det är den mest näringsrika av alla grönsaker. Den innehåller mängder av vitaminer och mineralämnen. Forskning visar att den innehåller en antioxidant som stärker kroppens förmåga att försvara sig mot cancer. Gör något gott av broccoli ! Till exempel broccolipaj med spenat:
Använd en vanlig pajdeg, gärna med grahamsmjöl. Fyllning:
200 g spenat 100 g broccoli ½ purjolök 1 msk smör Äggstanning:
2-3 ägg 2½ dl mjölk 2½ dl riven ost salt och peppar.
Grädda i 225 gr. ca 35 min. Lycka till !

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.