Säkerhet och trygghet

Alla våra gäster, föräldrar och anhöriga kan och ska känna sig trygga med att vi serverar mat som ingen blir sjuk av. De personer som har allergi eller andra medicinska skäl som kräver individuellt anpassad mat ska få det av oss. Nu på höstlovet har vi inte så många matgäster, då passar vi på att förbättra våra kunskaper om detta.

Intelligent av att äta fisk=sant

Ligger det någon sanning i det ? Ja faktiskt, det finns studier som visar att fettsyror i fisk är positiva för vår inlärning och vårt minne. Därför vill vi laga fisk som smakar riktigt gott som alla vill äta mycket av, minst en gång i veckan. Idag bjöds alla i förskolan och skolan på ugnsbakad färsk lax. Till det serverades Bjärepotatis, en kall het sås och salladsbuffé.

Närproducerad mat

Visste du att mycket av grönsakerna som vi serverar är odlat på Bjärehalvön och för övrigt det mesta i Skåne. Till exempel isbergssallad, morötter, vitkål, broccoli, grönkål, ärter, gurka och tomater. Eftersom vi befinner oss i "potatislandet" så är den fina potatisen med skal självklart från Bjäre. När vintern kommer blir det inte så mycket gurka och tomater. Det är väl ok. ?

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.