Hembakat till soppan

På hösten är det gott med heta soppor och grytor. Extra lyxigt blir det att få hembakat bröd till. Alla vårdtagare i Båstads kommun får idag nybakat bröd till köttsoppan. Här är det Gun Hansson på Skogslidens kök som är dagens bagare.

Favoritmat


Idag, fredag innan höstlovet serveras en absolut favoriträtt på våra skolor. Färsk ugnsbakad lax med goda tillbehör. Supergott.

Den bästa maten

 
Vi läser om och kanske testar diverse kostråd för att uppnå bättre hälsa eller en idealvikt. Råden är många och spretiga vilket självklart gör människor förvirrade. Att laborera med att drastiskt omfördela fett, kolhydrater eller fett i mathållningen brukar aldrig bli en hållbar modell. Att köpa diverse preparat från hälsokostbutiker kan bli dyrt och ger sällan utlovad effekt. Maten vi erbjuder i skolrestaurangerna följer svenska näringsrekommendationer som tagits fram efter lång och beprövad forskning. Därför kan elever och pedagoger känna sig trygga med vårt utbud. Att smaka lite av allt som vi erbjuder är den bästa maten för att främja god hälsa. Här syns exempel på en salladsbuffé på en av våra skolor. Den är svår att motstå, det är det som är tanken.

                         

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.