Alla pratar om närproducerat

Varje år besvarar föräldrar en enkät om sitt eller sina barns skola. Föräldrar som har barn i årskurs 3, 5, och 8. Bland många frågor så finns några som handlar om maten i skolan. Det är bra, även om föräldrar inte är i skolan särskilt ofta och kanske inte alls under lunchen, så får de en uppfattning om vad deras son eller dotter tycker. Där finns också utrymme för egna kommentarer. Nästan alla kommentarer handlar om en önskan och uppmaning om att kommunen bör köpa närproducerade livsmedel. Det tyder på att många inte vet att vi faktiskt har mycket närproducerade färskvaror. Grönsaker och rotfrukter är från odlare i Halland och Skåne. Potatisen är odlad på Bjäre. Köttet kommer från producenter som uppfyller våra djurskyddskrav vilket bl.a. innebär att fläskköttet är svenskt. Jag tror också att vi har olika uppfattning om vad som är närproducerat.
Producenterna på Bjäre varken kan eller vill lämna anbud på allt det vi behöver. Vi behöver ett brett sortiment hela året och leveranser varje vecka till alla enheter. Det är inte deras grej, det fungerar bättre att de levererar till en grossist i närområdet.
Det ger oss ändå fina färskvaror varje vecka, om vi väljer rätt varor efter säsong.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Denna blogg sköts av Båstads kommuns måltidschef Ulla Johansson. Här kommer vi att ge aktuell information till föräldrar, elever, personal, kunder och anhöriga om Båstads kommunrestauranger. Det kan röra matkvalitet, restaurangmiljön, teman och övriga nyheter.